Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SF


Gymnastikförbundet söker en generalsekreterare som med kraft och energi vill leda Svensk Gymnastik in i 2020-talet.
 
Funktionen Gymnastikombudsman (GymO) har funnits sedan 2014. Syftet med GymO är att förstärka arbetet med de etiska frågorna och att i förlängningen stödja och hjälpa föreningar och förbundet (regionalt och nationellt) inom området.
 
Aftonbladet har idag publicerat en artikel om ett lättare fyspass som genomfördes före frukost under ett landslagsläger i januari. Trots faktakorrigering har Aftonbladet valt att publicera felaktig information. Ansvarig utgivare kommer kontaktas.
 
Till helgen avgörs världscupen i trampolin i Minsk, Vitryssland. Från Sverige deltar sex gymnaster i individuell samt synkron trampolin.
 
I sociala medier uppstår ibland diskussioner om enskilda ärenden relaterade till elitgymnastiken och gymnaster som finns och har funnits med i den absoluta toppen. Här kommer en förklaring kring varför vi inte kommenterar i de trådarna.
 
2014 beslutades att Gymnastikförbundet, som en del av arbetet med värdegrundsfrågor, skulle inrätta en Gymnastikombudsman (GymO) och en juridisk nämnd.
 
Vid Gymnastikförbundets senaste styrelsemöte utsågs Petra Götell och Jenny Magnusson till nya medlemmar i den juridiska nämnden.
 
Nu är världscupen i Sofia över för Cassandra Pettersson och Alva Svennbeck och de åker tillbaka hem till Sverige med mycket nyttig erfarenhet i bagaget.
 
På EM i polska Szczecin idag placerade sig Jonna Adlerteg femma i barrfinalen med poängen 14.300.
 
Jessica Castles fortsätter att imponera på tävlingsgolvet. Vid dagens mångkampsfinal under EM i Szcecin, Polen, placerade sig Jessica på en 14e plats totalt. I grenen fristående briljerade Jessica och fick dagens sjätte högsta poäng.
 
Med en svår, säker och stilren serie tog sig idag Jonna Adlerteg till EM-final i polska Szczecin i specialgrenen barr och Jessica Castles har gått vidare till sin första mångkampsfinal på ett stort mästerskap.
 
Svenska Gymnastikförbundet har tecknat ett exklusivt trepartsavtal med NeH och Craft, vilket gäller i tre år.
 
Idag har Christopher Soos, Kim Wanström och Karl Idesjö tävlat EM i polska Szczecin. I en tävling med hög klass och stor konkurrens fanns det ljusglimtar att glädjas över även om de svenska gymnasterna hade velat få ut mer ur tävlingen som helhet.
 
Hon var med första gången 1982 och har sedan dess hunnit delta i många Gymnaestrador. Han är tolv år, snart tretton, och åker med för första gången. Möt Ulrika Zeidlitz och Joel Karström från Hudiksvalls Gymnastikförening (HGF) och Norlandic Team.
 
Den 12-14 april tävlar Alva Svennbeck (GF Uppsalaflickorna) och Cassandra Pettersson (Örnsköldsviks GK) världscupen i rytmisk gymnastik. Tävlingen går i Sofia i Bulgarien.
 

Postadress:
GF Pulsen - Gymnastik
Sarah Åhman, Prebendevägen 18
74381 Bälinge

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@gfpulsen.se

Se all info